AKTUELNO

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović odredio je pritvor Iliru Đokaju (28), osumnjičenom za ubistvo nevenčane supruge Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije.

Zbog činjenice da Šejla Bakija nije htela da obnovi vanbračnu zajednicu sa njim, Ilir Đokaj (28) je 30. septembra ispod dukserice izvadio pištolj, a potom pucao u tu devetnaestogodišnjakinju.

To piše u rešenju za određivanje pritvora Đokaju, osumnjičenom za teško ubistvo svoje bivše nevenčane supruge i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije (42).

Pritvor do 30 dana juče mu je odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, obrazlažući da bi Đokaj ostankom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, utiče na svedoke ili pobegne.

Dvadesetosmogodišnjak se i pred njim branio ćutanjem.

Određivanje pritvora osumnjičenom za teško ubistvo predložila je viša državna tužiteljka Ana Radović, koja je odredila sprovođenje istrage.

Njegov branilac, advokat Srđa Lješković kazao je za Vijesti da je Đokaj sudiji rekao samo jednu rečenicu:

"Ne bih ja danas bio ovde da mi je ostao makar jedan metak".

U spisima Višeg suda piše da je Đokaj, na terasi porodične kuće oštećenih, "iz ljutnje i osećaja posedovanja oštećene Bakija Šejle, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj nepoznate marke...iz kojeg je ispalio više metaka u pravcu oštećene Bakija Šejle".

"U trenutku dok su se u njenoj neposrednoj blizini i na malom prostoru terase, nalazili oštećeni Bakija Šaban i Bakija Bada... Od metaka je oštećena Bakija Šejla zadobila teške i po život opasne povrede, usled kojih je kod oštećene nastupila smrt", piše u rešenju.

Dodaje se i da je njen otac Šaban od ispaljenih metaka zadobio teške telesne povrede.

"A zatim se udaljio ka svom parkiranom vozilu, ispred kuće, gde je, videvši da oštećeni Bakija Šaban ide za njim, ispalio još jedan metak u njegovom pravcu, koji ga je pogodio. Nakon što je ušao u svoje vozilo, a u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećene Bakija Indira i Bakija Bada, ispalio još dva projektila u njihovom pravcu, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mesta", piše u rešenju.

Dvadesetosmogodišnjaku preti zatvorska kazna do 40 godina, Više državno tužilaštvo tereti ga za krivično delo - teško ubistvo.

Đokaj je od 30. septembra do 4. oktobra bežao policiji.