AKTUELNO

Ilir Đokaj (28) osumnjičeni za ubistvo nevenčane supruge Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana Bakaji (42) predao se policiji nešto posle ponoći u pratnji advokata Srđana Lješkovića.

Đokaj se predao nakon skoro četiri dana bekstva, koliko je policija tragala za njim. On je nakon zločina na Karabuškom polju u četvrtak 30. septembra, u dvorištu porodice Bakija, pobegao i skrivao se.

Đokaja će tokom dana saslušati u Višem državnom tužilaštvu, tužilac Ana Radović.

Zbog svirepog ubistva, koje je šokiralo javnost Crne Gore, reagovali su svi predstavnici političkih partija, tražeći od nadležnih organa da privedu pravdi počinioca, ali i da se agilnije uključe u prevenciju nasilja nad ženama, kako se slični slučajevi ne bi ponavljali.

Povodom ovog slučaja, u Tuzima je juče održan protest građana sa kojeg je traženo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i potpredsednika Vlade za bezbednost Dritana Abazovića pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu.

Osumnjičeni Đokaj od ranije je poznat policiji, a 25. avgusta, Šejla ga je prijavila zbog uznemiravanja i pretnji, ali je on zbog toga samo prekršajno kažnjen.

"Dana 25. avgusta 2021. godine oko 23 časa, nalazila sam se u kući svojih roditelja, Karabuško Polje BB, Ilir je došao, ušao u dvorište, pa se popeo na terasu. Kad sam ga videla, pokušala sam da zadržim vrata, ali ih je Ilir odgurnuo i ušao u kuću. Zatim mi je zapretio: Ni na nebu ni na zemlji nećeš biti drugoga. Neću ti dati da se udaš za drugoga! Proliće se krv za ovu stvar! Život ti je u mojim rukama! Zatim je otišao. Kući su bila prisutna moja maloletna braća i sestre, koji su bili u šoku od Ilirovog upada. Zbog svega ovoga što mi radi Ilir Đokaj, osećam se ugroženo i strahujem za svoju sigurnost“, navela je u svojoj prijavi.

Sudiji za prekršaje priveden je nakon što je tužilac ocenio da u njegovim postupcima nema elemenata krivičnog dela.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić naložio je rukovoditelju Višeg državnog tužilaštva da ispita postupanje kolega iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva u tom predmetu.

Autor: