AKTUELNO

Uslov da se predstavnici Srba vrate u institucije BiH je da se poništa odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, kojom je nametnut Zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik.

“Ako toga ne bude, mi se nećemo vratiti na odlučivanje. Moje i učešće naših predstavnika na nekim sastancima u Sarajevu apsolutno ne znače deblokadu. Jasno je rečeno da odlučivanje na nivou Predsedništva, Saveta ministara i Parlamentarne skupštine neće biti sve dok ta odluka ne bude povučena", jasan je Dodik.

Ponovio je da u u Republici Srpskoj postoji potpuna saglasnost i u skladu je sa odlukom i NSRS.

Dodik je novinarima, posle sednice predstavnika vladajuće koalicije, rekao da je razgovarano i o najavljenom protestu opozicije sutra u Banjaluci.

“Mi tome ne pridajemo nekakvu posebnu pažnju, to je deo demokratske borbe svih političkih subjekata. Pre nekoliko dana ili sedmica mi smo imali veliko okupljanje na Mrakovicu, u subotu su naše organizacije odlučile da naprave okupljanje u Bijeljini. To je demokratsko pravo i samo treba osigurati mirno okupljanje bez nasilja”, naveo je, između ostalog, Dodik, preneli su banjalučki mediji.

#Milorad Dodik