AKTUELNO

Požar je izbio oko tri sata jutros.

Na Rtu Veslo u tivatskoj opštini u toku je evakuacija stanovništva zbog jakog požara, javila je TV CG.

Vatrogasci  su na terenu od tri sata jutros, kada je buknuo požar, javio je reporter i dodao da su oni spasavali kuće i ljude, kao i da su evakuisali više od 100 ljudi, dok  oko 20 meštana ne želi da napusti svoje domove. Stanovništvo je trajektima i čamcima evakuisano do Rosa.

U akciju spasavanja učestvuju Uprava pomorske sigurnosti iz Bara, Plovna jedinica MUP-a Crne Gore, kao i privatna firma Boka Pilot, kazao je direktor Uprave, Safet Kocan, koji takođe učestvuje u spašavanju i evakuaciji, prenosi Radio Tivat.

Sa čamcem Uprave pomorske sigurnosti SAR-1 i gumenim čamcem, kao plovilima Plovne jedinice MUP-a i privatne Firme "Boka pilot" u akciji učestvuje 11 spasilaca.

Gorelo je sinoć i u blizini Nijagarinih vodopada u Podgorici. Kasno sinoć izgoreo je magacin DOO Sonita, površine oko hiljadu metara kvadratnih. Pričinjena je velika materijalna šteta, koja se projenjuje na dva miliona evra.

Inače, na teritoriji Pogorice od 19 sati registrovana su 33 požara, od kojih su neki i dalje aktivni. Vatrogasci i pripadnici Službe zaštite i spasavanja uspeli su da odbrane sve objekte, uprkos jakom severnom vetru.

#Crna Gora

#Evakuacija

#Požar

'