AKTUELNO

Harald Kopic, 56-godišnji Austrijanac iz Beča koji živi i radi u Zagrebu, ubio je noćas svoje troje dece. Ugušio je blizance od sedam godina i sina od četiri godine. Nakon toga je objavio poruku na Fejsbuku, a potom je pokušao da se otruje.

Policiju je o mogućem pokušaju samoubistva obavestio njegov prijatelj, koji je video oproštajnu poruku na Fejsbuku. Kada je policija stigla na mesto zločina, pronašla je Kopica i troje mrtve dece.

Državno tužilaštvo Republike Hrvatske sumnjiči ga za tri kaznena dela teškog ubistva. Za kazneno delo teškog ubistva propisana je zatvorska kazna od najviše 40 godina.

Budući da se ovde radi o tri teška ubistva, ako je ukupan zbir kazni veći od 40 godina, može se izreći kazna od ukupno 50 godina zatvora. To je ujedno i maksimalna moguća zatvorska kazna u Hrvatskoj, piše Index.hr.

Ubica dece je još u bolnici i stabilno je. Čuva ga policija. Majka je jutros završila u bolnici u Dubrovniku, ali je puštena.

"Svi su me napustili, ne mogu više. Zbogom"

Ubica je sinoć objavio poruku na Fejsbuku:

"Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca. Sve što sam pokušavao da radim i poslednjih godinu i po nije uspevalo i čak ni moja braća iz masonske lože nisu htela da pomognu, a na kraju nisu hteli ni da mi odgovaraju na telefonske pozive. Samo moji najbolji prijatelji i moj brat su mi pomagali koliko su mogli. Ali sad, sad je kraj! Zato zbogom", napisao je Kopic. na svom profilu oko ponoći.