AKTUELNO

Dvonedeljni haos u Krapinskim Toplicama završen je danas kada je učenik konačno došao u školu sa maskom na licu.

U školi u Krapinskim Toplicama od početka školske godine traje haos zbog učenika koga su roditelji uporno slali u školu bez maske.

Dečak je danas u pratnji roditelja došao sa maskom na licu i pušten je da prisustvuje nastavi a, kako prenose hrvatski mediji, zaposleni Centra za socijalnu zaštitu sada treba da odluče da li će pokrenuti postupak protiv njegovih roditelja.

"Nama je najvažnije da je učenik ponovno na nastavi i da je napokon završila ta situacija u kojoj smo se danima nalazili", rekao je za hrvatski portal Index direktor škole Samson Štibohar.

Učenik i njegov otac danima su sedeli ispred škole, a prošle sedmice su im se pridružili i drugi antimaskeri. Povremeno je dolazilo do koškanja sa policijom i obezbeđenjem škole.

Prema pravilima u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, deca moraju da nose maske samo dok se kreću hodnicima, dok im u učionicama nisu potrebne.

Dečakovi roditelji su tvrdili da njihovo dete iz medicinskih razloga ne može da nosi masku, iako su lekari pregledali dečaka i utvrdili da je zdrav i da nema nikakvih razloga da ne nosi masku u školi.

Premijer Andrej Plenković je u četvrtak na sednici vlade rekao da ne razume "taj cirkus" koji se pravi ispred škole u Krapinskim Toplicama.