AKTUELNO

Stanovićev advokat Zoran Piperović predložio je ranije sudu da njegov branjenik bude oslobođen od optužbe zbog privremene duševne poremećenosti.

Danas je u podgoričkom Višem sudu sudija Predrag Tabaš izrekao kaznu od 15 godina zatvora Arseniju Stanoviću zbog ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove. Sudija je tokom čitanja presude naveo da je Stanović tokom izvršenja krivičnog dela imao suženje svesti.

- Sud nije prihvatio da je počinjeno krivično delo ubistvo na svirep način, već ubistvo. Olakšavajuća oklonost za optuženog jeste njegova mladost i raniji život. Otežavajuća okolnost je upornost u izvršenju krivičnog dela i bežanje nakon izvršenja ubistva- rekao je sudija Tabaš tokom čitanja presude, prenosi Dan.

Tužilac Danka Ivanović Đerić zatražila je tokom završnih reči od suda da se Stanović proglasi krivim i kazni prema zakonu. Optuženi je ranije kazao da žali zbog tragedije.

Stanovićev advokat Zoran Piperović predložio je ranije sudu da njegov branjenik bude oslobođen od optužbe zbog privremene duševne poremećenosti.

Proba za Dan zastave: Helikopteri sa zastavama patrolirali po nebu nad Beogradom
On se optužnicom Višeg državnog tužilaštva Crne Gore teretio da je 11. maja 2018. godine, ubio Lašmanovu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Prema optužnici, Stanović je napao Lašmanovu u iznajmljenom stanu u kotorskom naselju Dobrota i zadao joj 16 udaraca oštrim predmetom u predelu tela i najmanje 10 udaraca tupiim predmetom u predelu glave i tela.

Istraga je utvrdila da se devojka borila sa napadačem, na šta ukazuju pronađeni tragovi na licu mesta. Inspektori su na osnovu izuzetih dokaza pretpostavljali da je ovo zločin iz strasti.

Veštačenjem je utvrđeno da je Stanović u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju afekta i razdražljivosti jakog intenziteta. Psihološkim testiranjem optuženog utvrđeno je i da je emocionalno nestabilan ličnost.

Autor: