AKTUELNO

Dvojica pilota avio-helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore, Dražen Vlahović i Igor Delević, suspendovani su zbog odbijanja da se stave na raspologanje Upravi policije i odvezu do Cetinjskog manastira mitropolita SPC Joanikija i patrijarha Porfirija.

Državni sekretar u MUP-u Crne Gore Zoran Miljanić izjavio je danas da su dvojica pilota suspendovana i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede dužnosti.

"Da se ne daj Bože desilo da je tamo bio ranjeni policajac ili osoba koja treba da se evakuiše, zamislite pilote koji neće da sprovedu proceduru i polete. Oni imaju pravo da procene bezbednost samo ako su vremenske prilike takve da se ne može koristiti helikopter, a kad je ovakva situacija u pitanju, oni za to i postoje", istakao je Miljanić.

Foto: Instagram.com/porfirije_patrijarh

Podsetio je da je Tužilaštvo pokrenulo izviđaj i da će se u narednom periodu utvrditi i da li je došlo do pucnjave na policiju.

Miljanić je kazao da osim obezbeđenja štićene ličnosti u Cetinjskom manastiru 5. septembra, prilikom ustoličenja vladike Joanikija, nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

On je, na TVCG, rekao i da je pokrenut postupak kojim će se utvrditi da li je tog dana na Cetinju došlo do prekomerne upotrebe hemijskih sredstava i zabranjenih gumenih metaka.