AKTUELNO

Direktor izdavačke kuće “Filip Višnjić” Dejan Mastilović se uključio u Jutarnji program Pinka, ističući da je atmosfera u Cetinju uzavrela, dodajući da je sinoć u svakom momentu bilo oko 50.000 ljudi, gde je u toku tri sata ispred hrama zasigurno koordinisalo oko 80.000 ukupno, podvlačeći da je sve prošlo u veličanstvenoj atmosferi.

Kako Mastilović dodaje, oni su trenutno zaustavljeni, ističući da je problem što dolaze i crnogorski političari koji podržavaju barikade i ljude koji brane svepštenstvu da prođe.

Foto: TV Pink Printscreen

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković dodaje da Crna Gora trenutno ne poštuje nikakva načela, bilo religijska, bilo politička.

- Napad Veljovića je paradoks, ali tu je dokazano ko stoji iza svega, a to su delovi bivše vlasti, i to je više nego jasno - dodaje Stanković.

Kako Stanković napominje, zasigurno je da policija ne želi da primenjuje silu, bude nasilan prema demonstrantima, podvlačeći da nije siguran da li policija radi u dosluhu sa njima.

- Ono što nedostaje je efektivna upotreba policije, da bi sve stavila pod kontrolu - dodaje Stanković.

Stanković objašnjava da je u pitanju čist fašizam, i da sve što se dešava na Cetinju nosi sve sekvence istog.

- Aktuelni predsednik Crne Gore jeste glavni, a poslanici raspiruju mržnju. Marković je podsticao ljude da nastavljaju sa haosom, Oni ruše javni poredak, red i mir - objašnjava Stanković.

- Vlada Zdravka Krivokapića ne može da polaže pravo na vrstu autoriteta, nije dovoljno samo da se dogodi ustoličenje u manastiru, već moraju da se kazne svi oni koji sve ovo rade - dodaje Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kulturolog Jovan Janjić dodaje, unapred je planirano da se verujućem narodu zabrani dolazak, a da demonstranti mogu slobodno da se kreću.

- Ovo je rušenje pravnog poretka, sva pravna akta oni ruše, a štaviše, oni sve to rade u obliku manjine. Zar je toliko slaba policija d ane može da pomeri 80 ljudi koji prave barikade? - dodao je.

- Oni su rušitelji Crne Gore, ovo je kripto fašizam. verujem da će u istoriji ovo što se dešava, biti najsramnije stranice - komentariše Janjić.

Kako Janjić kaže, ovo što se danas dešava je tek početak procesa kojim će morati da se bavi crnogorska država.

- Mora da se vidi kako je Vlada postupila, a siguran sam da će doći do postupka protiv predsednika Crne Gore koji je pozivao na pobudu - objašnjava Janjić.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: