AKTUELNO

Atmosfera u Crnoj Gori dovedena je do usijanja uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je zakazano za sutra u Cetinjskom manastiru. Od 18 sati počela je i svečanost u Podgorici, a građani su okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja kako bi dočekali patrijarha srpskog Porfirija. S druge strane, na Cetinju je i dalje haos.

18:00h - POČELA SVEČANOST U PODGORICI!

Građani su okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, povodom svečanog dočeka patrijarha srpskog Porfirija, a na kojem će se okupljenima obratiti i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Foto: TV Pink Printscreen

Okupljeni uzvikuju "Ne damo svetinje", pevaju "Veseli se srpski rode", "Sini jarko sunce sa Kosova", "Oj Kosovo Kosovo". Stotine trobojki viore se sa platoa ispred Hrama.

Foto: TV Pink Printscreen

Na plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja stigli su premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić i drugi zvaničnici.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

18:05h - DVE SLIKE CRNE GORE!

I dok je u Podgorici svečanost, na Cetinju je haos. Gostujući u specijalnom programu TV Pink marketingški stručnjak Nebojša Krstić kaže kako se postavlja pitanje da li je društvo u Crnoj Gori zapravo podeljeno.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Ovaj skup je veličanstven i primeren. Svi osečamo neku vrstu spokoja, a imamo i ovaj drugi skup nasilja sa Cetinja. Sada je jedino pitanje da li je društvo u Crnoj Gori podeljeno - kaže Krstić.

18:20h - UŽIVO SA CETINJA: DEMONSTRANTI KAŽU DA SUTRA NEĆE DOZVOLITI USTOLIČENJE JOANIKIJU!

Ponovo se u program Pinka uključila naša novinarka sa Cetinja koja je rekla kako su putevi blokirani, a da su joj demonstranti rekli da sutra neće dozvoliti ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Foto: TV Pink Printscreen

Svi pravci Cetinju su blokirani, iz Cetinja se ne može, a kažu da neće dozvoliti Joanikiju da dođe ovde na ustoličenje. Mi smo danas ceo dan boravili ovde i pratili tok događaja, komite se pojave, sukobe se sa policijom i onda se raziđu. Kako će se odvijati cela noć, ostaje da vidimo - javlja naša novinarka.

18:21h - OGLASILA SE POLICIJA CRNE GORE!

18:28h - NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SE POJAVILA SE I SLIKABAGERA KOJI JE KRENUO NA BARIKADE NA CETINJU!

Ovu situaciju za TV Pink komentarisao je doktor Zoran Milosavljević koji je istakao kako se plaši najgoreg.

Plašim se da ne padne krv. To je najgori scenario - kaže Milosavljević tokom specijalnog programa TV Pink.

18:58h - SRPSKA NOVINARKA I FOTOGRAF NAPADNUTI NA PUTU KA CETINJU!

Ekipa portala Objektiv.rs napadnuta je u Crnoj Gori na putu ka Cetinju, saznajte TV Pink. Napadnuti su novinarka i fotograf ovog portala uz uvrede: "Vi Srbi smrdite! Vi niste ljudi".

19:14h - MILO ĐUKANOVIĆ STIGAO NA CETINJE!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović došao je danas na Cetinje, gde građani protestuju zbog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, objavile su Vijesti.

Sagovornici Pinka tokom specijalnog programa zapitali su se kako Đukanović može da dođe na Cetinje, kada su svi putevi blokirani.

Inače, Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u Podgorici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru. Tada je rekao da se nada da će biti uvažen njegov zahtev da se ustoličenje održi u nekom drugom gradu i da neće biti potrebe da tog dana bude na Cetinju.

Đukanović je danas pozvao građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da "odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo".

Autor: S. K.