AKTUELNO

U subotu je iznad plaže u Baški na ostrvu Krku pronađeno telo mrtve muške osobe, a kako mediji saznaju, po svemu sudeći, radi se o ubistvu iz nehata.

U istočnom delu Baške zvanom Kricin, u uskoj dvosmernoj ulici iznad plaže, vozač automobila zagrebačkih tablica u jednom je trenutku retrovizorom zakačio turistu sa nemačkog govornog područja.

Ovaj se razljutio i neopreznom vozaču otkinuo retrovizor s automobila, nakon čega je Zagrepčanin izašao iz automobila. Nakon kratke svađe, vozač je, kako su prepričali očevici, nokautirao pešaka, koji je na licu mesta preminuo.

Zasad nema informacija da li je do smrti došlo od posledica samog udarca ili je nesretnik pri padu udario glavom u tlo. Više detalja o uzrocima smrti biće poznato posle obdukcije.

Svedoci kažu kako je pokušaj reanimacije stranog turiste trajao skoro sat vremena, ali nije mu bilo spasa. Takođe navode kako vozač ima otprilike 40 godina, a stradali turista je delovao desetak godina stariji. O jučerašnjoj tragediji još uvek svedoče tragovi krvi na ulici u kojoj se sve dogodilo.

Policija se danas još nije zvanično oglasila o događaju. Sinoć su saopštili kako su u poslepodnevnim satima dobili dojavu o mrtvoj muškoj osobi.

- U poslepodnevnim satima policija je primila dojavu o mrtvoj muškoj osobi na ulici iznad plaže u Baški na ostrvu Krku. Na mestu događaja izvršen je uviđaj kojim je rukovodio zamenik županijskog državnog advokata u Rijeci - izvestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Na saslušanje, stoji u saopštenju PU primorsko-goranske, "privedena je jedna osoba, a nastavlja se sa utvrđivanjem relevantnih činjenica i okolnosti koje su dovele do ovog događaja". Telo stradalog muškarca biće prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

#Hrvatska