AKTUELNO

Priča iz Doma zdravlja Obrovac šokirala je pre nekoliko godina ne samo Hrvatsku, već čitav region. U tom centru radili su doktor i njegova verenica koja se predstavlja kao medicinska sestra iako to nije, a koja je kasnije preminula.

Na njih dvoje pacijenti su se žalili mesecima, a prema pisanju medija u Hrvatskoj oni su izgubili gotovo 1.000 pacijenata do 2019. godine. Doktor Goran Jusup, osim što je popunjavao upute koje drugi lekari nisu želeli da prihvate jer nisu ispravno popunjeni, se svađao sa pacijentima i pored sebe imao osobu za koju su govorili da ju je izvukao sa psihijatrije gde ju je smestila majka.

U lekarskoj komori Hrvatske te godine rekli su da medicinske sestre s imenom i prezimenom Veronika Pecolaj - nema u njihovu registru članova. Kada su novinari u Hrvatskoj počeli da se interesuju za ovaj slučaj i odlaze u ordinaciju Veronika je bila nasilna prema njima i terala ih. Dr. Jusup tada je dao izjavu u kojoj je rekao da nije s njom u emotivnoj vezi već da je samo hteo da joj pruži pomoć, on je tada demantovao i da je ona ikada radila posao medicinske sestre - jer za to nije kvalifikovana.

Ona ne samo da nije bila medicinska sestra već, kako je tada pisao "Jutarnji list", u Obrovcu nikada nije završila ni Trgovačku školu koju je tamo bila upisala. Ovaj slučaj tragično se završio nakon što je u decembru 2019. godine Veronika iznenada umrla u stanu lekara Jusupa.

Na Odeljenju patologije u splitskoj bolnici obavljena obdukcija koja je pokazala kako se Veronika ugušila hlebom i mesnim doručkom.

Nekako sam se izvukao i pokušavao da je podignem i pomognem, ali nisam uspeo da je dignem u vazduh. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći - rekao je tada Jusup.