AKTUELNO

Penzioneri u Crnoj Gori koji se u julu vakcinišu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobijaju turistički vaučer u vrednosti od 50 evra, a od sutra u tu zemlju slobodno mogu da udju i državljani SAD i Kanade, neke su od novih epidemioloških mera koje će važiti od 2. do 16. jula.

U Crnu Goru bez ikakvih ograničenja mogu da udju državljani regiona i Evropske unije.

Vakcinisani, koji rade u državnim institucijama, imaće pravo na slobodan dan, a Savet je preporučio i privatnicima da slede primer javnog sektora po pitanju slobodnog dana.

Svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinofarm ili Sputnjik V vakcinom, u svrhu putovanja u neku od zemalja koja traži na uvid PCR test, imaće mogućnost besplatnog testiranja u Institutu za javno zdravlje. Nužno je da imaju dokaz o putovanju.

Povećan je dozvoljeni broj navijača na sportskim dogadjajima, pa je umesto dosadašnjih 10 odsto, omogućeno da broj posetilaca bude 30 odsto od ukupnog broja sedišta.

Produžen je termin izvodjenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom može da se izvodi 20.00 do ponoći.

Mere važe do 16. jula, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, momentalno će biti pooštrene u skladu sa situacijom.

#Crna Gora

#Kanada

#SAD