AKTUELNO

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je jučerašnje obraćenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije dokaz odnosa koje svaki ozbiljan državnik treba da ima prema suštinskim nacionalnim pitanjima.

- U potpunosti podržavam napore Srbije i predsednika Vučića, a posebno njegovo obraćanje na sednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji gde je govorio i o neverovatnom licemerstvu međunarodne zajednice kada se postavi pitanje paralele između Kosova i Republike Srpske, te da se od zapadnih zvaničnika ne dobija odgovor na prosto pitanje kakve veze ima humanitarna katastrofa sa secesijom - naglasio je Dodik u izjavi za Srnu, prenosi RTRS.

Dodik je ocenio da je ovo prvi put da jedan predsednik Srbije ima ovakav jasno izražen državnički odnos prema položaju Srba i srpskom nacionalnom pitanju.

- Današnje Vučićevo obraćanje imalo je veliki ođek u Republici Srpskoj i veliko odobravanje njenih građana i srpski narod u RS podržava njegove napore da se ostane na srpskom stanovištu da budemo svoji na svom, bez ugrožavanja tuđe slobode i tuđih nacionalnih, verskih kulturnih, ljudskih i drugih prava - istakao je Dodik.

#Milorad Dodik