AKTUELNO

Dvojica državljana Srbije privedena su u pritvorsku jedinicu istarske policijske uprave zbog počinjenog prekršaja.

Hrvatska policija saopštila je da je okončala kriminalističku istragu nad dvojicom državljana Srbije jer su prevozili osam lica sa Kosova koja su ilegalno ušla u Hrvatsku.

Kako se navodi u saopštenju policije istarske županije, 3. novembra oko 11:35 sati kod Cerovlja je zaustavljen putnički automobil Pežo, srpskih registarskih tablica, koji je vozio 38-godišnji državljanin Srbije, dok su se u automobilu nalazila četiri stanovnika Kosova, starih 27, 48 i 23 godine, kao i jedan maloletnik.

Istog dana, pola sata kasnije, policajci su kod Baderne zaustavili automobil "sitroen", takođe srpskih tablica, koji je vozio 32-godišnji državljanin Srbije, sa još četiri osobe sa Kosova, starih 27 i 32 godine, zajedno sa dva maloletnika.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su stanovnici Kosova nezakonito pešice iz Srbije ušli u Hrvatsku istog dana u ranim jutarnjim satima, nakon čega su ih preuzela dvojica vozača državljana Srbije, s kojima su i zatečeni na području Istre.

Punoletni građani Kosova su proterani iz Hrvatske, dok je maloletnicima izrečen sudski ukor, nakon čega su svi prevezeni do graničnog prelaza Tovarnik, gde je obavljena njihova readmisija u Srbiju, navodi policija.

S. P.

'