AKTUELNO

Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) najavila je danas produženje vanrednog sporazuma o ograničenju avio saobraćaja radi sprečavanja širenja kovid-19 do ponedeljka, 14. juna, u šest sati.

Odlukom je zabranjen ulazak u Grčku državljanima drugih zemalja koji dolaze vazdušnim putem, ali ne i državljanima EU i članica Šengenskog prostora, njihovim supružnicima ili civilnim partnerima i njihovoj maloletnoj deci.

Iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalinm boravkom sledeće 22 zemlje: Srbije, Australije, Severne Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Velike Britanije, Izraela, Kanade, Belorusije, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Katara, Kine, Kuvajta, Ukrajine, Ruande, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Tajlanda i Bosne i Hercegovine.

Svi putnici koji stižu u Grčku moraju da popune i predaju obrazac PLF na sajtu https://travel.gov.gr, koji pruža njihove kontakt podatke u zemlji.

Svi putnici stariji od pet godina koji ulaze u zemlju moraju da prilože sertifikat izdat od javnog organa ili ovlašćene laboratorije o vakcinaciji protiv kovida ili negativni PCR test ili podatke da su se oporavili od korona virusa.

#Grčka

#Zabrana