AKTUELNO

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ zatražila je od crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da podnese ostavku jer je, kako ističu, zbog odbijanja da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izneverio narod i koalicione partnere.

Kako je konstatovano na sastanku predsednika stranaka koalicije „Za budućnost Crne Gore“ prekjuče u Podgorici, a koju u Skupštini predstavlja 26 poslanika, odnosno dve trećine parlamentarne većine, oni su duboko razočarani poslednjim potezima Krivokapića, a naročito nepotpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC, te zahtevaju njegovu ostavku.

- Srušeni su osnovni principi naše koalicije. Premijer je izneverio naše strpljenje i izgubio našu podršku sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja - naveli su iz koalicije „Za budućnost CG“.

Jedan od lidera DF Milan Knežević juče je poručio da je Demokratski front jasno saopštio svoje stavove o delovanju Krivokapića, a njegov koalicioni partner, lider PzP Nebojša Medojević smatra da je premijer sam trebalo da traži poverenje za svoju vladu.

- Zvali smo ga nekoliko puta da dođe u Skupštinu da razgovaramo. On to ignorantski odbija. On je na potezu, DF je jasno saopštio koji će biti pravci našeg kretanja - kazao je Knežević.

Medojević je potvrdio da Krivokapić nema njihovo poverenje.

Istovremeno, Krivokapića ne da ne dotiče to što govore oni koji su ga na vlast i doveli nego ne haje ni za skupštinske obaveze. On se tako nije pojavio na kontrolnom saslušanju u vezi sa švercom cigareta, koje je bilo zakazano na Odboru za bezbednost i odbranu.

Autor:

#Zdravko Krivokapić