AKTUELNO

U nesvakidašnjoj drami i fizičkom obračunu dvojice Prnjavorčana koji se, u utorak, odigrao na prkingu marketa „Fortuna“ u ulici Magistralni put u Prnjavoru, sevnula je sekira u rukama 81-godišnjeg Dragoja J, koji se na kraju gorko pokajao što je njome nasrnuo na 43 godine mlađeg Nenada G.

Ovaj, inače, 38-godišnji radnik obezbeđenja ne samo da je svom poznaniku uspeo da mu otme sekiru, već ga je serijom udaraca oborio na zemlju, nakon čega je napadač završio u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci.

Kako „Novosti“ saznaju, predveče istog dana odmah nakon što je, posle ukazane pomoći, otpušten, prnjavorski inspektori su u Kliničkom centru Dragoju J. stavili lisice na ruke.

Iz Policijske uprave Banjaluka danas (sreda) su saopštili da je „D.J. lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo "Ubistvo u pokušaju".

TRAŽIO DUG, DOBIO SEKIRU

Kako „Novosti“ saznaju, napadnuti Nenad G. je policiji izjavio da je obračunu prethodilo njegovo pitanje, u marketu, Dragoju J, "kada će vratiti novac njegovom ocu". Ovaj je, navodno, uz psovku odgovorio da neće nikad. Potom je, nakon što ga je ugledao na parkingu, Dragoje izvadio sekiru iz gepeka i nasrnuo na Nenada G.

- Izlaskom na lice mesta policijski službenici su utvrdili da je lice inicijala D.J. napalo sekirom oštećenog, nakon čega je oštećeni braneći se zadao više udaraca licu D.J. Oštećenom je pružena lekarska pomoć u Domu zdravlja Prnjavor - saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Iz policije su dodali da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da je reč o krivičnom delu „Ubistvo u pokušaju“.

OTPUŠTEN IZ UKC PA UHAPŠEN

Pacijent D.J. (1940) primljen je 1.6.2021. godine u 11: 50 časova u Urgentni centar UKC RS. Pacijent je zadobio lakše telesne povrede. Dijagnostički je obrađen, zbrinut i otpušten istog dana iz naše ustanove-odgovoreno je, na upit „Novosti“, iz UKC Banjaluka, gde je odmah po otpuštanju Dragoje J. i uhapšen.

Uvidom u video snimak sa nadzorne kamere, vidi se da je do obračuna došlo na parkingu kada je Dragoje posegnuo za sekirom iz gepeka svog automobila. Sreća pred „Fortunom“ je prevagnula na stranu Nenada G. kada je u povlačenju uspeo da napadaču, sa sekirom u ruci, zada udarac nogom u stomak. Potom ga, odgurnivši sekiru, onesposobio serijom ručnih udaraca na nogama i na zemlji.

Ubrzo se, na poziv kupaca, na mestu obračuna našla policija. Dragoje je prebačen u UKC, a Nenadu su u prnjavorskoj Hitnoj pomoći, od dva udarca sekirom u grudni koš, konstatovane lakše telesne povrede.

#Napad

#Prnjavor

#Sekira