AKTUELNO

"Smestili su je golu, bez odeće, pored muškarca. Kada bih zvala da pitam kako je, dobila bih isti odgovor. Sada nema ni nje, ni bebe."

- Moju ćerku su ubili. Nemam šta ja tu da pričam, ništa nisam izmislila, sve upućuje na to - priča Zikreta Mujdžić, majke Melihe Lisak, koja je u 7. mesecu trudnoće preminula od posledica zaraze korona virusom na KCUS-u.

Foto: Facebook.com

Prekjuče se navršilo tačno 40 dana od Melihine smrti.

- Teško mi je. Kad se setim kako su mi govorili na telefon da je s njom sve uredu i dobro. Kada god sam ih zvala i pitala za Melihu, govorili su mi da je dobro i da nema potrebe da ja dolazim. Ona se žalila na bolove u leđima, bila je pozitivna na korona virus, a smestili su je nagu, bez odeće pored muškarca koji je imao proširenje vena - govori kroz suze Zikreta.

Kaže da su joj trebali dozvoliti da vidi svoje dete, da čuje istinu.

- Ona je bila moje desno oko - drhtavim glasom rekao je Melihin deda za Avaz.

Jasmin Lisak, suprug Melihe Lisak (24) koja je preminula na KCUS, ranije je ispričao kako su izgledali njeni poslednji dani.

- Moja žena je samo 40 minuta bila na respiratoru. I preminula je. I ona i beba. Napisali su otpusno pismo iz bolnice, a nigde nema dokumenata iz Zenice i nema naših nalaza što smo radili. Išao sam gore u njihovu direkciju i podneo sam zahtev da mi se dostave nalazi, sva njena dokumentacija. Čak nam ni knjižicu nisu vratili. Mi imamo dete od pet godina kod kuće i umesto… – rekao je Lisak, ali dalje nije mogao izustiti.

#Bosna i Hercegovina

#Sarajevo

#koronavirus