AKTUELNO

Samoproglašeni "princ od Montenegra" Stefan Černetić uhapšen je u Italiji zbog prevara, preneli su italijanski mediji

Kako se navodi, Černetić je putovao Italijom u mercedesu okićenom crnogorskim zastavama i amblemima diplomatskog kora.

Takođe, on se na putovanjima sretao i sa brojnim poznatim ličnostima, a glumici Pameli Anderson je dao i odlikovanje "Velike dame od Crne Gore".

On je po zanimanju gastronomski novinar koji se godinama predstavlja kao "princ Crne Gore i Makedonije", odnosno kao naslednik srednjovekovne dinastije Crnojevića.

Zbog čestih kontakata sa poznatim ličnostima našao se na radaru policije, koja ga je uhapsila, zajedno sa jednim saradnikom.

Razmetljiva titula nasamarila je brojne predstavnike italijanskog i svetskog džet-seta, a lažnom princu obezbedila ulaz na elitne zabave i prijeme gradonačelnika, visokih sveštenih lica i pravih potomaka kraljevskih porodica.

Zahvaljujući profilima na društvenim mrežama, prepunim slika sa elitinih događaja, kao i veb-sajta preko kojeg je plasirao lažne vesti, Stefan Černetić (57) iz Torina uspeo je da se svetu predstavi kao potomak Crnojevića i "princ od Crne Gore i Makedonije".

"Njegovo veličnastvo" se pre samo dve nedelje našlo za stolom princeze Irene od Grčke i Danske u ATini, a samo nekoliko dana ranije prisustvovao je trkama Formule 1 u Monaku, u društvu šeika i super modela.

Prevaren se našao i gradonačelnik Monopolija Emilio Romani, koji za lažnog princa pripredio bogati prijem, a slike sa tog događaja osvanule su na sajtu grada. Na društvenim mrežama Stefana Černetića vidi se da ni ugledni katolički i pravoslavni sveštenici nisu posumnjali u njegov identitet.

Godinama je živeo na vrhu lanca ishrane, a otišao tako daleko da je dao da se izradi i njegov portret. Njegovim sajtom princeofmontenegroandmacedonia.eu odjekuje pesma "Oj svijetla majka zoro, majko naša Crna Goro".

No, bajci punoj skupih pića, lepih žena, dobrih kola, luksuznih vila i skupih tompusa, morao je doći kraj. U jednom elitnom odmaralištu u Fusini princ je napravio pozamašan račun, koji je menadžer potom prosledio Ambasadi Makedonije u Italiji. Stigao je odgovor kao hladan tuš - ne šaljite nam račune, princa nemamo, a sigruno ga ne delimo sa Crnom Gorom.

Odmah je obavešteno italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je slike Černetića i njegovog pratioca poslalo svim ispostavama u okolini. Policiji je rečeno da obrati pažnju na mercedes okićen crnogorskim zastavama i da, ako ga primeti, slobodno zaustavi - državnička obeležja su lažna, a muškarac u kolima ne poseduje ni diplomatski imunitet, niti ijednu privilegiju međunarodnih odnosa. U međuvremenu, lažni Stefan Černetić je uživao u svom boravku.

S obzirom da su na njegovu glumu pali ne samo političari i bogati privrednici, već i važne ličnosti iz cele Evrope, saznanje je toliko uznemirilo javnost da su u slučaj Černetića umešali karabinjeri iz Brindisija, Turina, Bergama i Avelina. Italijanski mediji ne navode tačno zašto im je za otvaranje slučaja i hapšenje Černetića bilo potrebno skoro godinu dana, ali nabrajaju da su prilikom hapšenja zaplenjeni diplomatski pasoši, nalepnice diplomatskog kora, međunarodne nagrade, potvrda kraljevske kuće Crne Gore i razne diplome.

#Crna Gora

#Laž

'