AKTUELNO

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je, sumirajuć dvodnevnu posetu Briselu gde se sastao sa najvišim zvaničnicima evropske administracije, izjavio je da je ponovo poslata jasna i glasna poruka da pregovori o prikjučenju te zemlje EU mogu biti nastavljeni samo ako se isključe pitanja o makedonskom jeziku i identitetu.

"Nakon toga možemo da nastavimo da razgovaramo o evropskoj budućnosti naše zemlje", rekao je Zaev, preneli su makedonski mediji.

Poručio je da se njegova vlada ne sme i neće igrati sa makedonskim identitetom, niti bilo koja druga vlada, a još manje, kako je rekao, druga država ili Unija čiji nismo član.

"Imamo i ponos i svoj identitet. Možemo ojačati ili oslabiti ponos, ali makedonski identitet i jezik su nepovredivi, jedan i jedini, nepromenljivi", poručio je Zaev.

Rekao je i da je Severna Makedonija na evropskom putu, ali je istakao da na tom zajedničkom putu svi treba da ispune svoje obaveze.

"Severna Makedonija je ucinila mnogo, završili smo reforme i sada je vreme da nam EU ispuni obećanje", rekao je makedonski premijer.

#Zoran Zaev

#obećanje

#severna makedonija