AKTUELNO

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev vakcinisao se danas protiv kovida-19 kineskom vakcinom "sinofarm".Zaev je prvu dozu te vakcine primio u Skoplju na punktu za masovnu vakcinaciju u sportskoj dvorani "Boris Trajkovski".

Premijer Severne Makedonije je novinarima rekao da je primio prvu dozu vakcine "sinofarm", da se "oseća odlično i da će produžiti dnevnu radnu agendu i u popodnevnim satima".

Zaev je istakao da je primio vrstu vakcine koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve gradjane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade.

"Sa vakcinama koje su stigle prošle sedmice, kao sa svim dogovrernim i potvrdjenim koje će pristići u predstojećem periodu verujem da ćemo do početka leta imati visok procent vakcinisanog stanovništva i sve to će doprineti potpunoj promeni slike epidemije kod nas", rekao je Zaev.

Prethodne sedmice, 28. aprila, prvu dozu antikovid vakcine primilo je i 88 od 120 ;poslanika i oko 200 zaposlenih u parlamentu Severne Makedonije.

Poslanici su primili rusku vakcinu "sputnjik", ali su se neki nakon vakcinacije žalili što nisu mogli da biraju i da dobiju "fajzer".

U Severnoj Makedoniji do sada je vakcinisano 74.076 od prijavljenih 256.346 gradjana.

Masovna vakcinacija se osim u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju od utorka odvija i u sportskim dvoranama u šest većih gradova, Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

#Sinofarm

#Zoran Zaev

#severna makedonija

#vakcinacija