AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvan je da se u svojstvu građanina u ponedeljak, 19. aprila javi Specijalnom policijskom odeljenju.

Kako se saznaje, poziv je upućen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a u odnosu na provere u vezi organizacije i finansiranje protesta u Bogetićima.

Abazović je za medije rekao da imaju operativna saznanja da je bivši direktor Uprave policije, a sadašnji savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović povezan sa tim okupljanjima.

On je rekao i da imaju operativna saznanja za još četiri osobe, od kojih su neki bivši a neki sadašnji pripadnici Uprave policije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Prethodno je i premijer Zdravko Krivokapić optužio Veljovića da stoji iza protesta i kazao da sve finansira organizovani kriminal u sprezi sa nekim političarima.

Veljović je odbacio te optužbe.

Podsetimo, oficir Rajko Čanjak i vojni doktor Dragan Martinović napadnuti su tokom protesta u Bogetićima. Incident se dogodio kada su pristalice predsednika Mila Đukanovića, tzv. komite, blokirale put Nikšić-Podgorica.

Oni su zaustavili i autobus koji je prevozio službenike Vojske Crne Gore, a nakon kraće rasprave, došlo je i do fizičkog obračuna.

Jedan od očevidaca rekao je da su demonstranti nakon napada legli ispred policijskog automobila u koji su smešteni povređeni i onemogućili da ih odvezu u nikšićku Opštu bolnicu.