AKTUELNO

Njen nestanak uzemirio je Crnu Goru, ali i ceo region.

Vest da je osmogodišnja devojčica Kjara, koja je sinoć nestala na području Kotora, nađena živa i zdrava, obradovala je ne samo komšije koje su se aktivno uključile u potragu, već i čitav region.

Osmogodišnja Kjara je iz porodice državljana Južnoafricke Republike nastanjenih godinama u Baošićima, govori engleski jezik.

Vest da je pronađena potvrdio je i predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Direktor Opšte bolnice Kotor dr Davor Kumburović je rekao da je devojčica dobrog opšteg stanja, ali da će večeras iz predostrožnosti, biti zadržana u bolnici na posmatranju.

- Devojčica je dobrog opšteg stanja, komunikativna je, orijentisana u vremenu i prostoru, jedino što je blago prehlađena. Nakon što je dovedena u bolnicu, pregledao ju je dežurni internista, a uskoro će i pedijatar. Biće urađeni i laboratorijski nalazi i ona će večeras iz predostrožnosti ostati na Odeljenju pedijatrije na posmatranju - kazao je dr Kumburović.

Spasioci su prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je devojčica pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

Devojčica je pronađena sa svojim psom. Ona je, inače, nestala šetajući ga. Devojčica je noć i dan provela pod otvorenim nebom.

#Crna Gora

#devojčica

#nestala