AKTUELNO

Srbija je danas Crnoj Gori izručila Jovicu Zindovića radi izdržavanja kazne zatvora od 23 godine i tri meseca, saopšteno je iz Uprave crnogorske policije.

Zindović je, prema pisanju medija, bivši zet Darka Šarića, okrivljenog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a Crna Gora je za njim raspisala Interpolovu poternicu jer je 2015. godine pobegao sa izdržavanja zatvorske kazne od 15 godina na koju je osuđen zbog ubistva, prenosi Tanjug.

Nakon hapšenja u Beogradu 2016. godine on je i u Srbiji pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja aresenala oružja, trgovine narkoticima i falsifikovanja isprave.

Te dve kazne su mu spojene, a Vijesti danas prenose saopštenje policije da su akciju izručenja realizovali Službenici INTERPOL –EUROPOL – SIRENE u Sektoru za borbu protiv kriminala.

U saopštenju se dodaje da je Zindović presudom Višeg suda u Bijelom Polju osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina zbog krivičnih dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, a kojom je potvrđena gore pomenuta presuda suda u Srbiji.

Crna Gora je tražila Zindovića i radi nastavka izdržavanja kazne od 15 godina i tri meseca zatvora na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju zbog krivičnog dela ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zindović je nakon bekstva iz zatvora u Bijelom Polju uhapšen 21. jula 2016. godine u Beogradu po međunarodnoj poternici Crne Gore, a nakon što je pobegao iz crnogorskog zatvora.

Osuđen zbog ubistva na Žabljaku

On je 2014. osuđen na 15 godina zatvora jer je u januaru 2013. godine u hotelskoj sobi hotela „Enigma“ na Žabljaku ubio Luku Popovića. Nakon dve godine provedene u zatvoru Zindović je u oktobru 2015. dobio dozvolu da poseti bolesnog člana porodice, kada je pobegao, podsećaju crnogorski mediji.

#Jovica Zindović