AKTUELNO

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog pukovnika u penziji i doktora političkih nauka Milovana Milutinovića i Organizaciji starješina Vojske Republike Srpske, čiji je bio predsednik, istakavši da je Republika Srpska izgubila velikog patriotu i rodoljuba.

- Sa žaljenjem sam primio vest o smrti pukovnika Milutinovića koji će ostati upamćen kao veliki čovek i borac koji je je dao značajan doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu u odbrani srpskog naroda i Republike Srpske - istakao je Dodik.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH naglasio je da je pukovnik Milutinović i u miru dao veliki doprinos Republici Srpskoj i Organizaciji starešina Vojske Srpske, ali da uprkos svojoj hrabrosti i odvažnosti nije uspio da savlada virus korona, neprijatelja koji je okupirao celi svet, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

- U ovim teškim trenucima koji su zadesili porodicu Milutinović, izražavam poštovanje i saosećanje sa njegovima najbližima, prijateljima i saborcima kojima će njegov lik i delo ostati večna uteha - naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Pukovnik u penziji Milovan Milutinović preminuo je u 73. godini od posljedica virusa korona. Mesto i datum komemoracije i sahrane Milutinovića biće naknadno saopšteni.

#Milorad Dodik