AKTUELNO

Budite oprezni.

Pre dvadesetak dana u Luku Bar stiglo je čak devet kontejnera sa opasnim mesom iz Brazila, koje se koristi u restoranima brze hrane u Crnoj Gori, upozorila je Mirjana Drašković, inspektorka veterine.

-Toliko sam se borila da se to meso ne uvozi, ali sve je bilo uzalud. To meso se nalazi na našem tržištu, a u sezoni će ga biti još. Jer Uprava za bezbednost hrane daje dozvolu da to meso uđe u zemlju - navela je Drašković.

Počitajte još: HOROR SCENA U CENTRU GRADA! RAZJARENI PSI napali prolaznika, KRVAV BEŽAO dok su ga UJEDALI PO CELOM TELU

Foto: Printscreen Youtube

Pre tri dana, naime, ministarstva poljoprivrede u Albaniji i Hrvatskoj naložila su povlačenje pilećeg smrznutog filea iz Brazila, jer su rezultati njihovih kontrola pokazali da to meso ima salmonelu

Napomenula je da su države u regionu pooštrile kontrolu, ali ne i Crna Gora iako je, kako kaže, očekivala da će nakon "brazilske afere" crnogorska Uprava za bezbednost hrane zabraniti uvoz mesa iz te zemlje.

Salmonela je, kazala je, opasna jer može da izazove trovanje kod čoveka.

Poslednja pošiljka piletine iz Brazila u Crnu Goru je ušla pre dvadesetak dana i to se meso koristi u restoranima brze hrane, proizvodnji prerađevina od mesa, a u manjem obimu i u maloprodaji, rekla je Drašković.

#Brazil

#Crna Gora

#Pileće meso

'