AKTUELNO

Narodni poslanik Miodrag Linta rekao je da je Valentin Incko 12 godina faktor nestabilnosti BiH.

Kako naglašava Linta, Incko je reprezent međunarodne zajednice koja podržava besmislenu tezu da su Srbi jedini krivci za rat u Bosni i da su Srbi zločinačka strana, dok su bošnjaci nevina strana koja je vodila oslobodilački rat.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je jedna matrica koja i dalje funkcioniše, on je predstavnik te matrice – ocenio je Linta za Pink.

Naglašava da je on čovek koji otvoreno radi na kršenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da je on čovek prošlosti.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da je očito da Incko želi da iskomplikuje stvari u BiH pre nego što ode.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su stare ratne priče koje treba ostaviti sudijama i tužiocima i ostaviti istoriji, i konačno ih izneti iz medijskog i javnog diskursa i političkih rasprava koje Incko otvara – smatra Galijašević.

Direktor izdavačke kuće ’’Filip Višnjić’’ Dejan Mastilović govoreći o poslednjem intervjuu Valentina Incka rekao je da on predstavlja jednog od trojice vođa Stranke demokratske akcije (SDA) (Bakir Izetbegović, Komšić i Incko) i naglasio je da Incko podržava islamističke opcije u BiH koje radi ta stranka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moram reći da je on u intervjuu za sandžačku televiziju u startu izneo veliku laž i da Skupština RS nije dodelila nikakva odlikovanja, niti može da ih dodeljuje – naglasio je Mastilović.

#BiH

#Srbi

#Valentin Incko