AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je telegram saučešća porodici legendarnog oficira Crvenih beretki Nikole Simića – Cige koji je preminuo 11. februara u Beogradu od posledica infekcije virusom korona u 64. godini.

Komandant Knindži Nikola Simić- Cigo je bio jedan od velikih srpskih patriota čije će ime biti trajno upisano u istoriju Republike Srpske Krajine. Nikola Simić-Cigo je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa svojim saborcima časno stao u odbranu srpskog naroda u Krajini koji je napadnut od strane ustaškog režima Franje Tuđmana. Ostaće upamćen kao iskreni rodoljub koji je hrabro i neustrašivo vodio svoje borce u mnogobrojnim akcijama protiv hrvatskih paravojnih, vojnih i policijskih formacija i dao nemjerljiv doprinos borbi krajiških Srba za slobodu.

Linta je posebno istakao da katastrofa koja je zadesila Republiku Srpsku Krajinu neće nikada umanjiti časno ispunjavanje vojničkih i patriotskih dužnosti Nikole Simića – Cige i njegovih saboraca prema svom narodu.

Nikola Simić-Cigo je dao veliki doprinos borbi srpskog naroda za slobodu u Republici Srpskoj i tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

#Miodrag Linta