AKTUELNO

Policija Bosne i Hercegovine uhapsila je trojicu muškaraca bliskih škaljarskom klanu za koje se sumnja da su pratili Tamaru Zvicer, suprugu vođe kavačkog klana, čekajući da joj se na odmoru pridruži muž.

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, navodno bliski škaljarskom klanu, koji su uhapšeni na Jahorini u BiH, navodno su planirali likvidaciju vođe "kavčana" Radoja Zvicera, ali i njegove supruge Tamare.

Kako prenosi Dnevni avaz, "škaljarci" su najverovatnije planirali da ubistvo izvrše ispred hotela na ovoj planini, u kom boravi Zvicerova supruga, a sigurnosne kamere su ih snimile kako često obilaze taj objekat.

Foto: Foto/STRANA.UA

Hapšenje ga omelo

Kako navode lokalni mediji, dolazak na planinu sa Zvicerom planirao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je za danas rezervisao smeštaj u hotelu, ali je prošlog četvrtka uhapšen u velikoj akciji tužilaštva, BIA i policije u Beogradu.

Foto: objektiv/ Vlada Šporčić

- Uhapšeni su crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća. Obavljeni su pretresi uhapšenih, ali i vozila koja koriste i apartmana u kom su bili smešteni - potvrđeno je iz policijske uprave Istočno Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, kod uhapšenih je pronađena manja količina droge, kao i oružje.

- Policija je došla do informacija da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i proverama su te informacije potvrđene. Veoma brzo je organizovana akcija, posle koje je usledilo hapšenje pomenute trojke - potvrdili su izvori medija iz Bosne i Hercegovine. Policija ih je, kako navode, uhapsila u automobilima na putu između Jahorine i Pala.

- Dobijena je informacija da su u dva automobila, "golfu 5" i "golfu 7", krenuli prema Palama. Žandarmerija Republike Srpske blokirala je puteve na Jahorini i u prvom automobilu zatekla Kršića, a u drugom preostalu dvojicu - preneo je portal Srpska info.

Izvori iz istrage otkrivaju da je policiji bilo sumnjivo kretanje trojice muškaraca oko hotela u kom je prijavljena Tamara Zvicer i proverom je utvrđeno da je reč o bezbednosno interesantnim osobama.

Žena ga spasla

Podsetimo, Radoje Zvicer je izbegao atentat i u maju prošle godine u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine. Tada je njegova supruga Tamara istrčala ispred zgrade u kojoj su živeli, zapucala na napadače i teško ranjenom suprugu praktično spasla život.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

Vođa "kavčana" poslednji put u javnosti se pominjao pre oko mesec dana, kada je kotorska policija njega, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta pozvala na informativni razgovor.

- To je navodno urađeno kako bi se utvrdio razlog Belivukovog i Miljkovićevog boravka u Crnoj Gori, pošto važe za bezbednosno interesantne osobe - podsetio je izvor i dodao da su tokom boravka kod Zvicera dvojica Beograđana imala obezbeđenje njegovih ljudi i da su se vozili u njegovim kolima. Takođe, 22. januara crnogorske službe sprečile su likvidaciju Belivuka i Miljkovića koja je trebalo da se izvrši na aerodromu u Tivtu.

Kako navodi Dnevni avaz, uhapšeni državljani Crne Gore juče su sprovedeni na saslušanje u službu za poslove sa strancima BiH.

- Njima će najverovatnije biti uručeno rešenje o proterivanju iz Bosne - navodi izvor Dnevnog avaza.

#Radoje Zvicer

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja