AKTUELNO

Pripadnici Žanardmerije MUP-a Repuplike Srpske na Jahorini su pronašli i Tamaru Zvicer, suprugu vođe crnogorskog kavačkog klana Radoja Zvicera.

Ona je je odvedena u policiju gdje je na saslušanju.

Reč je o istoj akciji hapšenja u kojoj je po međunarodnoj potjernici uhapšen i jedan od vođa škaljaraca Milan Karšić. Za sada je nepoznato otkud su se smrtni neprijatelji našli na istoj lokaciji, a što će biti predmet istrage.

Karšić i njegova dvojica tjelohranitelja, Filip Roganović i Boban Sjekloća koje su specijalci razoružali, nalaze se na kriminalsitičkoj obradi.

Kako nezvanično saznaje Avaz, za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali su sve povučene, tako da je nejasno kakav trenutno status ima u eventualnoj istrazi.

Inače, Tamara Zvicer je sklona upotrebi oružja, a svojevremeno je zapucala iz pištolja u nameri da spasi život suprugu Radoju Zviceru (37), označenom vođi kavačkog klana, koji je teško ranjen prilikom pokušaja likvidacije u Kijevu u Ukrajini.

Foto: Foto/STRANA.UA

U trenutku kada su ih četvorica naoružanih napadača presrela pred zgradom u kojoj stanuju, Tamara je zapucala iz pištolja, zbog čega su napadači počeli da beže pre nego što su dovršili "zadatak".

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da prevari smrt i oporavi se od teških povreda u kijevskoj bolnici.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smešteni - rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

#Radoje Zvicer

#Tamara Zvicer