AKTUELNO

Jedan od lidera Demokrtskog fronta Andrija Mandić rekao je da izvesnim hapšenjima u Crnoj Gori napravljen jedan korak kojim je tužilaštvo pokušalo da maskira svoji dosadašnji neaktivizam.

- Mi imamo pripremljene predmete od strane policije i u fiokama tužilaštva nalaze se mnogi predmeti  od vremena korupcije prilikom privatizacije Telekoma Crne Gore gde je učestvovao tadašnji premijer Crne Gore Milo  Đukanović - rekao je Mandić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postoje slučajevi i za ne plaćanje poreza, postoji i afera 'Listing'. To su sve stvari koje su policijski završene, ali su u Tužilaštvu čekale godinama – dodaje on.

Kako kaže, kada je glavni specijalni tužilac Crne Gore konstatovao da će biti smenjen 18. februara kao i oni tužioci koji ništa nisu radili samo su služili Đukanoviću odlučili su da izvedu jedan manevar i pohapsili su neke ljude koji su odgovorni za aferu ''Abu Dabi'' ali su ih, kako dodaje, takođe juče pustili.

Istoričar Saša Adamović rekao je da je Mandić u pravu kada naglašava značaj lokalnih izbora u Nikšiću naglasivši da jesu lokalni ali da su izuzetno važni  naročito u trenutku jer dolaze posle prekretničkih izbora u Crnoj Gori kada je poražen Milo Đukanović.

- Sada bi kroz lokalne izbore u Nikšiću upravo poraz DPS-a bio krajnji udarac koji se i očekuje – smatra on.

#Crna Gora