AKTUELNO

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila 20. januara, a među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

-Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti - naveo je on nakon postpisivanja.

Kako je dodao, dileme koje jr imao i zbog kojih ih je prethodnio vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale, prenose "Vijesti".

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje. Taj potez ocenjen je kao politički manevar i pokušaj destabilizacije, budući da je reč o zakonu koji je na izvestan načih i bio uvod u krah Đukanovićevog režima posle 30 godina.

Skupština Crne Gore je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmjene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

#Milo Đukanović