AKTUELNO

Lider crnogorskog Demokratskog fronta, članice vladajuće koalicije, Andrija Mandić izrazio je danas uverenje da će predsednk Crne Gore Milo Đukanović potpisati usvojene Izmene zakona o slobodi veroispovesti.

Kako je istakao, Đukanović će to uraditi ne zbog toga što misli da je zakon sada dobar, već što bi u suprotnom bio izložen riziku da bude smenjen sa dužnosti predsednika Crne Gore od strane parlamentarne većine.

- Parlamentarna većina ima dovoljno prostora da može da promeni čitav niz zakona. Može da razreši i razvlasti one koji su zloupotrebljavali poziciju koju su imali i koristili državnu moć da štite Mila Đukanovića i radili na štetu većine građana Crne Gore - rekao je Mandić, koji se iz Crne Gore uključio putem skajpa.

Dodaje da se očekivalo od Vlade premijera Zdravka Krivokapića da brže i hrabrije inicira promene u Crnoj Gori.

- Kako vidimo da je to usporeno, mi ćemo kao najbrojniji poslanički klub vladajuće većine uskoro krenuti sa inicijativama koje su pripadale vladi, a sve kako bi se razvlastio režim Mila Đukanovića - naveo je Mandić.

Ističe da je u Crnoj Gori došlo do promene vlasti, ali da se i dalje na važnim mestima u državi nalaze ljudi Mila Đukanovića.

Ekonomista Zlatko Lutovac rekao je da ''disonantni tonovi'' koji dolaze iz Podgorice su za njega očekivani, jer je posle 30 godina došlo do smene režima u Crnoj Gori.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ideologija koja je godinama propagirana je ideja anti-srpstva koja je trebalo da stvori nekakvu naciju, neku veštačku crkvu koja je trebalo na kraju krajeva da ukaže da su ''Srbi okupatori Crne Gore'', što je kako dodaje, potpuno nenormalno.

Ljuban Karan, biši propadnik KOS-a, rekao je da obično oni koji zloupotrebljavaju vlast i mehanizme državne represije oni za to optužuju nekog drugog.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što on optužuje nekog drugog polako izlazi na videlo da je upravo Milo radio - naglasio je Karan.

#Crna Gora

#situacija