AKTUELNO

Brano Mićunović danas je pušten na slobodu.

Nakon višečasovnog saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru Branislavu Branu Mićunoviću i njegovim prijateljima Savi Vujoviću i Srđi Mićunoviću sinoć je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Tužilaštvo je trebalo da odluči da li će nadležnom sudu predlagati pritvor za ova tri lica kojima se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Advokat Danilo Mićović rekao je da je jedan od uhapšenih prijatelja Brana Mićunovića tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor priznao da je njegovo oružje koje je policija pronašla tokom pretresa dva vozila na Badnji dan u Budvi.

Advokat je dodao da su Mićunović i njegovi prijatelji na Badnji dan oko podne izašli iz hotela "Splendid" i uputili se ka Budvi. Krenuli su u dva automobila.

- Oružje nije pronađeno u vozilu u kome je bio Mićunović. Mićunović ne nosi oružje - kazao je Mićović koji je potvrdio da je Mićunović priveden nakon što je napustio hotel "Splendid" i dodao da je biznismen pošao kući na Badnji dan koji je planirao da proslavi u krugu svoje porodice u Budvi.

Foto: E-Stock

Mićunović se decenijama dovodi u vezu sa mnogim kriminalnim aktivnostima, ali nikad mu ništa od toga nije dokazano. Takođe slovi za osobu veoma blisku porodici Đukanović.

Privođenje Mićunovića komentariše se da ovim činom poslata poruka da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih.

#Brano Mićunović

#Pritvor

#sloboda