AKTUELNO

Hrvatski premijer Andrej Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković, čestitali su danas Božić vernicima koji slave po julijanskom kalendaru.

"Iako moramo da se odreknemo tradicionalnih prazničnih običaja druženja, želim da praznik Hristovog rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, porodicu i prijatelje", poručio je Plenković u čestitki, saopštila je vladina služba za odnose s javnošću.

Obećao je da "ćemo osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije" pomagati sugrađanima, posebno onim najugroženijim koji su ostali bez domova i bez crkava da što pre obnove svoj razrušeni kraj, prenosi Hina.

"U ime Vlade i lično, od srca vam želim srećan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je u čestitci Plenković.

Čestitku vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru uputio je i predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

"Iza nas je izazovna godina, zato ne smemo da zaboravimo sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Hristovog rodenja doneli optimizam i nadu u bolje sutra", kaže se u čestitiki Jandrokovića.

#Božić

#region

#čestitka