AKTUELNO

Zemljotres koji je danas jačine 6,3 stepeni Rihterove skale pogodio Hrvatsku osetio se i u Srbiji. Prema prvim podacima zemljotres se dogodio 46 kilometara jugoistočno od Zagreba na dva kilometara dubine, negde oko Petrinje.

Posle tog potresa, osetio se i još jedan manji. U nekim delovima Hrvatske nema struje, kao ni telefonije. Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je da je parohijski dom u centru Petrinje oštećen u zemljotresu, kao i da pravoslavni sveštenici obilaze 700 srpskih domaćinstava na području grada.

Foto: Tanjug AP/HINA

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja izjavio je da nakon današnjeg, najnovijeg snažnog zemljotresa nema informacija o državljanima Srbije i Srbima koji žive u Hrvatskoj, a da su u kontaktu sa Srpskim narodnim vijećem.

Trkulja je za Tanjug rekao da prema informacijama koje ima niko od stanovnika u srpskim selima, kojih ima nekoliko oko Petrinje, nije stradao, a da su oštećenja na kućama manja.

Foto: Tanjug AP/HINA

Ukoliko nam se neko bude javio naravno da ćemo pomoći. Što se tiče same ambasade, ona je doživela manje oštećenje, ne neko značajno - rekao je Trkulja.

Kako je naveo, za sada nema više informacija o povređenima i materijalnoj šteti.