AKTUELNO

Predstavnici srpske liste "Ostajte ovđe - zajedno za naš Mostar" očekuju da će dobiti još jednog većnika u Gradskom veću Mostara.

"Očekujemo da možda dobijemo i drugi mandat", rekao je za Srnu dr Velibor Milivojević koji je na čelu srpske koalicije. On je izrazio nezadovoljstvo jer u Mostaru još nisu obrađena sva biračka mesta, kao ni glasovi iz odsustva, te upozorio da bi više pažnje trebalo obratiti na ovaj deo izbornog procesa.

"Zadovoljni smo postignutim rezultatima. Prvi put nakon 30 godina Srbi imaju svog predstavnika koji će zastupati sve njihove interese, ali i interese drugih građana", rekao je Milivojević.

Iako se u javnosti već sada špekuliše o koalicijama u Mostaru, Milivojević kaže da predstavnici srpske liste još nisu razgovarali ni sa jednom strankom o tome.

"Nismo još razgovarali ili dogovarali bilo kakve koalicije, ali prema objavi zvaničnih podataka CIK-a spremni smo da sednemo sa svim za sto i vidimo šta su čiji planovi i strategije i kakve su čije ideje. Podržat ćemo svaku pozitivnu ideju u Mostaru da ovaj grad konačno krene napred, ali zalagaćemo se za potpunu ravnopravnost i konstitutivnost svih naroda i od toga nikada nećemo odstupiti", poručio je Milivojević.

On naglašava da se historijski rezultat srpske liste u Mostaru dogodio zahvaljujući isključivo jedinstvu, okupljanju i nacionalnoj svesti.

#Izbori

#Mostar

#Srbi

#predstavnici