AKTUELNO

Nakon urađene obdukcije, utvrđeno je da je monah Stefan, dva puta nožem uboden u grudni koš.

-Nožem mu je probijena plućna arterija, zbog koje je ubrzo iskrvario. Na telu nisu pronađene druge povrede - pojasnio je izvor.

Podsetimo, monah Stefan je ubijen u ponedeljak uveče u manastiru Glogovcu kod Šipova, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Dragan Ševo.

Policija još traga za ubicom, a trenutno su u toku pretresi na području Policijske uprave Banjaluka.

Otac Stefan uspeo je u pomoć da pozove drugog monaha nakon što je izboden. Teško povređeni monah uspeo je da kaže i ime krvnika. Vozilom Hitne pomoći odvezen je u Dom zdravlja Šipovo gde je preminuo oko 20.15 časova.

Vest o smrti monaha Stefana potresla je meštane Šipova koji za njega imaju samo reče hvale i niko ne može da veruje da se takav zločin dogodio u manastiru Glogovac.

Foto: Facebook.com/Manastir Glogovac

ZAUPOKOJENA LITURGIJA I SAHRANA

Blagoslovom Episkopa bihaćko-petrovačkog G. Sergija zaupokojena Liturgija i sahrana postradalog monaha Stefana (Ačića) služeni su u manastiru Glogovcu danas sa početkom od 09.30 časova. -Svo sveštenstvo koje ima nameru da uzme učešća u ovom liturgijskom molitvenom ali i tužnom skupu neka ponese bele odežde! Zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao široku crkvenu i društvenu javnost posle molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti nikakvih zadržavanja u Manastiru Glogovcu! - prethodno su saopštili iz Uprave manastira Glogovca.

#Glogovac

#Manastir

#Ubistvo

#monah Stefan