AKTUELNO

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras da je tužan što je ta stranka izgubila gradonačelničku poziciju u Banjaluci, ističući da je Igor Radojičić jedan od najboljih gradonačelnika koje je taj grad imao.

''Poštujemo izbornu volju građana, ali mislimo da je to i njihova greška'', istakao je Dodik.

On je dodao da se SNSD ne odriče Radojičića i da će saradnja biti nastavljena, dodajući da Banjaluka nije dobro izabrala jer je Radojičić uradio mnogo za taj grad, prenosi RTRS.

Dodik je čestitao građanima na uspešnom izbornom danu u kojem su se pridžavali mera i preporuka struke donetih u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Foto: Tanjug AP/Kemal Softic

On je naglasio da je SNSD na prošlim izborima osvojio 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a na ovima osvojio i jedno mesto više.

''Nije fer ovo što je Banjaluka uradila Radojičiću, definitivno'', ponovio je Dodik, koji je istako da politika SNSD-a neće biti politika sukoba sa novim rukovodstvom Banjaluke.

Kandidat opozicionog Pokreta za promene (PDP) za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković proglasio je ranije večeras pobedu na lokalnim izborima.

"Celoj RS želim da kažem jednu politicku činjenicu - mi smo pobedili u Banjaluci", rekao je Stanivuković novinarima.

#Bosna i Hercegovina

#Izbori

#Milorad Dodik