AKTUELNO

On se na izdržavaju kazne nalazio zbog krađe i osuđen je na oko dve godine, od čega je odležao šest meseci

Ona stara narodna “U ljubavi i u ratu, sve je dozvoljeno” možda i najbolje opisuje postupak muškarca iz Bosne, koji je nakon što mu je supruga rekla da je predala dokumenta za razvod braka, odlučio da pobegne iz zatvora gde je boravio i to sa namerom da spasi svoj brak. Tom prilikom je ostavio i pismo u kome je naveo da će se sam vratiti, samo da se pomiri sa ženom.

Edis Zukić, (38) z sela Kerep kod Gradačca, pobegao je sredinom prošle nedelje iz Kaznenopopravnog zavoda u Orašju u BiH, navodno kako bi se pomirio s ženom, prenosi “Dnevni avaz”.

Kako se navodi, on se na izdržavaju kazne nalazio zbog krađe i osuđen je na oko dve godine, od čega je odležao šest meseci.

“Nama je beg zatvorenika prijavljen u 17.40 sati. Odmah smo se dali u potragu i o njegovom begu smo obavestili sve okolne policije u oba entiteta, Brčko Distriktu i Graničnu policiju BiH. Obavili smo uviđaj na mestu bega tokom kojeg smo utvrdili da mu je u begu pomogao drugi zatvorenik. Reč je o 27-godišnjem Vedranu K. iz Gornjeg Srebrenika. Njega sumnjičimo da je izvršio krivično delo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O svemu smo obavestili i dežurnu tužiteljku Kantonalnog tužilaštva u Orašju. Zatvorenik je preskočio zid uz pomoć drugog zatvorenika koji ga je podigao na zid. Sve se lepo vidi na videonadzoru. Pobegao je dok je trajala večera”,saopštili su iz policije.

Što se tiče ponašanja Zukića pre bekstva, iz zatvoru su za odbeglog zatvorenika rekli da je uvek bio pristojan i poslušan, te da je pobegao isključivo radi porodičnih problema.

Naime, pre bega je ostavio pismo u kojem je objasnio svoje probleme, te se unapred izvinio Upravi zatvora i obećao da će se dobrovoljno vratiti u zatvor nakon što ih reši.

#Bosanac

#Zatvor