AKTUELNO

U Saboru u sredu ću dokazati da su neutemeljene optužbe koje mi se stavljaju na teret u slučaju "Agrokor", najavio je hrvatski ministar finansija Zdravko Marić.

Zdravko Marić je rekao da se ne oseća krivim za ono što mu se kao ministru i bivšem zaposlenom u "Agrokoru" stavlja na teret. Priliku da dokaže da su optužbe protiv njega neutemeljene dobiće u sredu, 3. maja, u Hrvatskom saboru, gde će, kako je rekao, štiteći istinu, zaštititi i svoj lični i profesionalni integritet.

- Rasprava bi trebalo da bude u sredu, a šta će biti posle toga, videćemo. Ja još nisam u potpunosti izneo sve argumente kao ministar finansija i kao bivši zaposleni 'Agrokora', za sve ono što mi se stavlja na teret, da pokažem da je neutemljeno, a to ću učiniti u Hrvatskom saboru - rekao je Marić, gostujući u Dnevniku Nove TV.

Na pitanje očekuje li da će opstati kao ministar, Marić je odgovorio kako to očekuje dokle god ima poverenje premijera Andreja Plenkovića i dokle god je sposoban da radi svoj posao na način na koji misli da je najbolje, prenela je Hina.

Premijer Plenković je 27. aprila na prečac odlučio da smeni trojicu ministara iz Mosta, manje članice vladajuće koalicije, čime je otvorio pitanje opstanka vladajuće koalicije u Hrvatskoj i da li premijer ima većinu u parlamentu.

Ministri su smenjeni pošto nisu dali podršku Plenkovićevom predlogu da se ne izglasa nepoverenje ministru finansija Zdravku Mariću, bivšem zaposlenom u "Agrokoru". Marićevu smenu inicirala je grupa opozicionih poslanika u Saboru.

#Agrokor

'