AKTUELNO

Zdravstveni sistem Crne Gore još se dobro bori protiv epidemije korona virusa, kaže predsednik Lekarske komore Aleksandar Mugoša i dodaje da do sada nisu prijavljene značajne negativne promene.

Mugoša je upozorio da su masovna okupljanja uzrok povećanog broja obolelih, uz opasku da neki danas, kako je kazao, nažalost, više veruju u partije nego u postojanje virusa.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da su njegove kolege iz Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) sigurno dali sve od sebe da borba protiv korone bude uspešna.

Istakao je da je virus ima šansu da se širi onoliko koliko mu mi dozvolimo, a da mu je Crna Gora očigledno dozvolila da se previše širi.Kaže da niko više ne se da ne veruje u koronu.

"Ne znam zašto nije moguće verovati istovremeno i u Boga i u koronu. I ja sam vernik. Postoje ljudi koji u Crnoj Gori više veruju u partiju ili neke druge stvari nego što veruju u postojanje virusa. A već imamo 230 porodica koje su izgubile tragično svog najbližeg".

Kad su u pitanju uslovi rada, Mugoša kaže da zdravstveni sistem raspolaže sa dovoljno medicinske opreme, ali da je kadar iscrpljen.

"Dobri smo za sad, bez obzira na sve teškoće u radu", rekao je Mugoša.

#Crna Gora

#koronavirus