AKTUELNO

Društvenim mrežama već par dana kruži odlomak iz slikovnice namenjene predškolcima u Crnoj Gori, a priča je takva da od nje samo možete da povratite.

Ukoliko ne verujete, pogledajte šta se to čita u predškolskim ustanovama u Crnoj Gori, a ne treba smetnuti sa uma ni da se sličan sadržaj već pojavljivao i u Srbiji i okolnim zemljama.

Dakle, odlomak priče ide ovako:

"Dani su prolazili a kralj se pitao kako će pronaći kraljicu lepšu od njegove žene. Jednoga dana, gledajući svoju ćerku, shvatio je da je ona već postala žena i da je lepša od svoje majke. Ne želeći da prekrši obećanje dato ženi, kralj je rekao ćerki: "Kćeri moja, moram ispuniti obećanje koje sam dao tvojoj majci. Ti si jedina žena koja je lepša od nje. Moram te oženiti".

Foto: Printscreen

Tu je i ilustracija - imamo sedu kraljicu, praktično oronulu baku, kralja kome se po sedoj kosi može nazreti da je sed, ali je zato u licu jedan krepki mladić, i na kraju i samu nesrećnu princezu, mladu plavušu.

Da li je moguće da je ovako nešto prošlo sigurno kroz desetine ruku - jer neko je ovo napisao, neko je morao da uradi lekturu, korekturu, neko je morao da reši da ovo objavi, a neko je morao i da reši da je u redu da se ovo nađe u dečjim rukama. I na kraju lanca, imamo i vaspitače koji su rešili da nije ništa sporno da se ovo pročita deci.

#Crna Gora

#Slikovnica