AKTUELNO

Jedan policajac ranjen je u pucnjavi ispred Vlade Hrvatske u Zagrebu.

Na policajca je pucano iz automatskog oružja, a napadač se nakon pucnjave udaljio s Markovog trga.

Policija je nakon opsežne potere pronašla osumnjičenog za napad, koji je, prema navodima MUP-a, izvršio samoubistvo, preneo je Index. 

Foto: Tanjug AP/Darko Bandić

Policajac (31) je prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju.

- Stabilno je. Vitalni znakovi su u u redu - rekao je direktor bolnice Mario Zovak. Policajac je upucan više puta. Ima dve prostrelne rane na levoj ruci i po jednu ranu sa svake strane trupa.

- Ne možemo proceniti s koliko je metaka pogođen - rekao je direktor, dodajući kako je policajac sad na CT-u kako bi se videlo ima li unutrašnjih povreda.

- Čuo sam pucnjavu, ovoga nije bilo za vreme rata - rekao je jedan građanin za medije.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu.

Navodno je pušku doneo ispred zgared Vlade u nekim kolicima.

- Dojava je bila da je upucan policajac pred Vladom. Hitna je došla gotovo odmah po dojavi, ali policija ih je sklonila iza crkve Svetog Marka. Morali su da budu sklonjeni - rekao je za 24sata.hr Žarko Rašić, direktor zagrebačke Hitne pomoći.

Predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je rekao da se spremao na posao, kada su ga nazvali i rekli da ne dolazi. Policajac koji osigurava zgradu Ustavnog suda je unutar objekta, pa Šeparović kaže da nije nastradao.

- Naš policijac nas je informisao da je čuo pucnje iz automatske puške, da je pucnjava i da ne dolazimo. Policija osigurava trg i svima nam je rečeno da ostanemo kod kuće. Ništa detaljnije ne znam šta se dogodilo – rekao je Šeparović.

#Napad

#Policajac

#Zagreb