AKTUELNO

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je da će sastav nove vlade predložiti najkasnije do 8. novembra.

Posle konsultacija kod predsednika Mila Đukanovića, Krivokapić je rekao "da je današnji dan, dan pobede demokratije u Crnoj Gori".

-Svi u Crnoj Gori treba da znaju da je narodna pobeda doživela formalizovanje ovim današnjim činom. Imali smo jedan otvoren, jasan, konkretan odgovor predsednika Đukanovića, koji je mogao i da pravi drugu kombinatoriku, ali ta kombinatorika ovog puta nije bila potrebna - naveo je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

On se nada da će pregovori o sastavu nove vlade biti završeni od 8. novembra, te da će usaglasiti sve ono što su potrebe i interesi političkih partija i eksperata, kao i da će vrlo brzo ponuditi Skupštini predlog nove vlade.

Krivokapić je najavio da će danas uputiti poziv svim strankama nacionalnih manjina da učestvuju u sastavljanju vlade.Dodao je da će ubuduće Crna Gora izgledati drugačije.

-Kao što je sunce poslije ove kiše ogrejalo, tako će i Crna Gora da izgleda posle četiri godine našeg mandata - naveo je Krivokapić.

#Vlada

#Zdravko Krivokapić

#mandatar