AKTUELNO

Čelnici sve tri opozicione liste u Crnoj Gori potvrdili su da je postignut dogovor o formiranju nove Vlade. Milan Knežević iz Demokratskog fronta najpre se iznenada obratio na početku zasedanja konstitutivne sednica Skupštine Crne i naglasio da su saglasni da Aleksa Bečić bude predsednik Skupštine Crne Gore, Zdravko Krivokapić mandatar buduće Vlade.

Oni su na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine podržali predlog da novi premijer bude Zdravko Krivokapić, a predsednik parlamenta Aleksa Bečić.

„Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda“, kazao je Knežević.

Predsedavajući Miodrag Lekić je pozvao da se dostavi pisani predlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o predlogu DF-a.

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović rekao je da je predlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju i poručio da ostaje „čovek od reči“.

„Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsednika skupštine iz redova Demokrata, Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara“, kazao je Abazović.

Bečić je kazao da poslanici ZBCG i „Crno na bijelo“ imaju apsolutnu podršku i spremnost koalicije „Mir je naša nacija“ ukoliko smatraju da treba formalizovati izbor za predsednika Skupštine na način kako su predložili i da su spremni staviti potpise na predlog da Krivokapić bude mandatar.

Lekić je nakon njegovog izlaganja dao pauzu, prenose Vijesti.

#Crna Gora

#Vlada