AKTUELNO

Na internetu se pojavio snimak sa nedavno otvorenog vidikovca na Biokovu iznad Makarske.

"Nepunih 90 dana posle otvarenja Skajvoka, šrafovi se sami odvijaju", piše u objavi, dok u videu muškarac kaže: "Evo ga, lagano se odvija".

Može se videti kako muškarac bez problema odvrće šraf koji drži jedan deo ograde na 1.228 metara visine.

Vidikovac "Skajvok Bikovo" otvorio je početkom jula premijer Andrej Plenković, a deo je projekta vrednog 31 milion kuna (oko 4 miliona evra), koji se većim delom finansira iz sredstava Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Projektovali su ga da bude u obliku potkovice koja se nadvija iznad litice s pogledom na Makarsku rivijeru, Jadran, ostrva i pučinu.

Oglasili se i nadležni

Posle spornog snimka, javila se i Javna ustanova "Park prirode Biokovo" koja je zadužena za Skajvok. "Vidikovac je prošao sva potrebna testiranja bezbednosti i izdržljivosti pre nego što je otvoren. Nakon što je video izašao u javnost, o tome je obavešten izvođač radova, kao i stručni nadzor pa su provereni svi šrafovi na rukohvatu za koje je utvrđeno da su u ispravnom stanju. Vidikovac ostaje otvoren za posećivanje do zatvaranja sezone. Ističemo kako je sam vidikovac od otvaranja posetilo više od 100.000 ljudi", stoji u odgovoru.

#Hrvatska

#Makarska