AKTUELNO

Pandemija korona virusa u zemljama u okruženju ne posustaje, a u poslednja 24 sata najmanji broj zaraženih registrovan je u Srbiji. Najteža situacija je u Crnoj Gori gde je više od trećine testiranih pozitivno na kovid 19.

U Mađarskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 876 novih slučajeva korona virusa, a preminule su tri osobe. Trocifren broj zaraženih je i u Rumuniji i u Crnoj Gori.

U Rumuniji j epotvrđeno 808 novih slučajeva korona virusa, a preminule su 23 osobe, dok je Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano novih 230 slučajeva zaraze korona virusom od 664 testirane osobe, a dvoje je preminulo.

Najmanji broj zaraženih registrovan je u Srbiji, gde je od 5.278 testiranih na korona virus bilo pozitivno 30 ljudi, a umrle su dve osobe.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Po broju novozaraženih sledi Bugarska, gde su registrovana još 44 slučaja korone, a preminulo je šest osoba.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 50 novih slučajeva korona virusa, ali su testirana samo 984 uzorka što je trećina broja testova radnim danima, a broj hospitalizovanih pacijenata raste.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 70 novozaraženih osoba korona virusom, a pet pacijenata je preminulo. Visok broj novozaraženih ima i Bosai i Hercegovina gde su potvrđena još 92 slučaja, a testirano je svega 860 laboratorijskih uzoraka. Preminulo je šest osoba.

U Severnoj Makedonij registrovano je 45 novozaraženih korona virusom, dok je sedam pacijenata umrlo.

#koronavirus

#region