AKTUELNO

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno telo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Fočanska policija uhapsila je Zorana Marića (47) iz Crne Gore za kojim je raspisana međunarodna Interpolova poternica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirem Delićem (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), dok se nalazio u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH..

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je na konferenciji za novinare da je osumnjičeni uhapšen juče oko 16 na lokalnom putu Foča-Jošanica, pokušavajući da pobegne prema FBiH, piše Srna.

On je naveo da je kod osumnjičenog za pojasom trenerke pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- S obzirom da je reč o državljaninu Crne Gore ono će primarno biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove poternice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore - rekao je Kostović.

Foto: Facebook.com

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno telo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

#Ljiljana Simić

#Ubistvo

#Zoran Marić